Къде да играем шах online

Като начало ако искате да проверите колко сте добри има едно сайтче специално за тази цел - Шах online срещу срещу един не много силен компютър. Ако той ви побеждава, може да го отслабите, като му намалите времето за мислене. Там ще намерите и връзки към всички най-хубави сайтове за онлайн шах. Но все пак и тук ще разграничим различните видове сайтове за игра и ще ви дадем ценни съвети и линкове.

Основно се различават 2 вида шах онлайн - игра без време и истинска online игра под течащо време (може да се играе на 15, 10, 5, 3 и дори на 1 минута за цялата партия. Може и определени секунди да ви се добавят след всеки изигран ход). Освен това някои шахматни сървъри са платени и ние разбира се ще се опитаме да ви насочим към безплатните...

Като цяло Българските сървъри за онлайн игра с време са малко и несъвършени, а тези за бавна игра са малко по-добре. Разбира се по-усъвършенствани са международните сървъри, за които можете да се ориентирате от тези две теми и страницата с линкове на Българската шахматна мрежа:

Шах онлайн с време

Online шах без време

Сайтове за онлайн шах

Други интересни онлайн игри за вас
Copyright 2008 © All rights reserved.