Книги за шах

Обучението по шах е невъзможно без шахматни книги. Въпреки безспорните качества на модерния шах софтуер, някои неща си се учат най-добре от книгите. Масовото им разпространение в електронен вид в последните години ни улеснява да намерим това, което търсим. В момента все още проучваме кои книги да препоръчаме за изучаване на шахмата на различно ниво, когато това стане ще ви предложим пълна програма за самообучение.

Неминуемо ще се сблъскате със следния проблем (особено ако става въпрос за деца...) - Почти липсват хубави шахматни книги на Български език. Литературата е основно на Руски и Английски, а на Български засега почти няма книги за напреднали.

За начинаещи най-добрата алтернатва е книгата на Румен Градишки - Да се научим да играем шахмат по добре. Можете да научите повече за нея или да си я поръчате на Неговия сайт. Очакваме с нетърпение и продължението на книгата, което се очаква вече да е за по-напреднали.

Докато сме готови с нашата селекция, можете да разгледате дискусията във форума на тема Любима книга за шах или да изтеглите един торент с 500 шахматни книги на английски и руски, докато все още има сийдъри.


Успешно четене!


Copyright 2008 © All rights reserved.